Yaklaşık 1 aydır Windows’un yeni Outlook uygulamasında ortaya çıkan maillerin bir süreliğine kaybolup geri gelme sorunu için şuana kadar herhangi bir çözüm sunulmadı. Denemelerim sonucunda yeni Outlook (new) mailler kaybolup geri geliyor sorunu için geçici ve kısmi olarak bulduğum bir çözümü sizlerle paylaşacağım.
Öncelikle sorunu kısaca açıklamak gerekirse Windows’un yeni Outlook (new) uygulamasında bazı mailler listeden geçici olarak kaybolup tekrar geliyor, kaybolan mailler başka klasöre geçip geri gelince tekrar gözüküyor.
Not: Son sürüm ile Çevrimdışı sekmesi kaldırılmış ve sorun şimdilik çözülmüş durumda.
Yeni Outlook (new) Mailler Kaybolup Geri Geliyor Sorunu için Geçici ve Kısmi Çözüm
Bu sorunun çözümü için Outlook uygulamasını kaldırmayı, onarmayı ve temizlemeyi denedim ancak herhangi bir sonuç alamadım. Sorun ile ilgili bulduğum kısmi ve geçici çözüm Outlook (new) uygulamasının Çevrimdışı özelliğini kapatmaktan geçiyor.

Bu özelliği kapatmak Outlook ayarlarına girip “Genel – Çevrimdışı – Çevrimdışı e-posta, takvim ve kişileri etkinleştir” seçeneğini pasif hale getirmek gerekiyor. Sonrasında Outlook uygulamasını yeniden başlatmayı unutmayın.
Çevrimdışı seçeneğini pasif hale getirdiğinizde maillerin kaybolup geri gelme sorunu çözülüyor ancak bu kez de son gelen maili açmaya çalışırken sağ taraf bazen yükleniyor şeklinde kalıyor. Bunun için de farklı bir maile geçip geri gelmek gerekiyor ancak bu durum maillerin kaybolma sorunundan daha az can sıkıcı bir sorun olduğunu düşünüyorum.