Rufus, önyüklenebilir (bootable) USB bellek (format belleği) oluşturmak için kullanılan ücretsiz ve kullanışlı bir programdır. Windows, Linux veya başka bir işletim sisteminin ISO dosyasını alıp, doğrudan ön yüklenebilir USB bellek oluşturmanızı sağlar.
Rufus Başlıca Özellikleri
- ✅ Windows 10 veya Windows 11 kurulum USB’si hazırlayabilirsiniz.
- ✅ Linux dağıtımlarını (Ubuntu, Mint, Debian, Kali vs.) destekler.
- ✅ BIOS güncelleme veya firmware yükleme USB’si oluşturabilirsiniz.
- ✅ TPM / Secure Boot engelini atlayarak Windows 11 kurulumu yapabilirsiniz.
- ⚠️ Dikkat: Rufus, seçtiğin USB belleği tamamen biçimlendirir. Bu sebeple USB’deki önemli dosyaları yedeklemeyi unutma.
Rufus İndir
Aşağıda bulunan linki kullanarak Rufus resmi web sitesine ulaşabilir ve programı ücretsiz indirebilirsiniz.
⬇️ Rufus İndir ⬇️
Bu içerik yalnızca öneri ve bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Herhangi bir reklam veya sponsorluk içermez. Verilen bağlantı, doğrudan resmi web sitesine yönlendirir.
Rufus ile Windows Kurulum Medyası Hazırlama Rehberi
Aşağıda adım adım Rufus kullanarak USB Windows kurulum belleği nasıl hazırlanır sizler için paylaşıyorum.
Öncelikle yukarıdaki linkten Rufus programının Portable sürümünü indirin ve çalıştırın.

Açılan pencerede ilk kısımdan bilgisayarınıza bağladığınız USB belleği hemen altında ise kurulumunu yapacağınız ISO dosyasını seçin.

Son olarak Başlat butonuna tıklayın ve kurulum belleğinizin hazırlanmasını bekleyin. Dikkat, bu aşamada Rufus belleğinizde bulunan tüm dosyaları kalıcı olarak silecektir.