Bugün SamMobile’da gezerken dikkatimi çeken bir haberi sizinle paylaşayım dedim. Galaxy S21 FE için 16 Ekimde dağıtılması planlanan One UI 8.0 güncellemesi Tayland ve Vietnam’da dağıtılmaya başlanmış.
Evet, Android 16 tabanlı One UI 8.0 sonunda yayında, ama bu aynı zamanda Galaxy S21 FE için son büyük One UI güncellemesi olacak.
Güncelleme şu anda Tayland ve Vietnam’da G990EXXUIHYJ2 sürüm kodu ile dağıtılıyor. Yakında diğer ülkeler için de indirilebilir olacağını düşünüyorum. İndirme boyutu da 2 GB'dan fazla. Yani Wi-Fi ile indirmek en mantıklısı.
Yeni sürümle beraber Eylül 2025 güvenlik yaması da geliyor. Samsung'un büyük güncellemeyi bu sürümle sonlandırıp sonrasında sadece güvenlik ve bakım güncellemelere devam edeceğini düşünüyorum. One UI 8.5 güncellemesi de bunlardan biri olabilir.
İşte One UI 8.0 ile Birlikte Gelen Birkaç Yenilik
- Hızlı panel (Quick Panel) daha özelleştirilebilir hale gelmiş.
- Kilit ekranı tasarımı elden geçirilmiş.
- Samsung Internet, Weather ve Quick Share uygulamaları da yenilenmiş.
- Modes & Routines tarafında da yeni aksiyonlar eklenmiş.
Android 12 ile çıkış yapan S21 FE sonrasında 13, 14, 15 derken şimdi 16’ya kadar geldi. Bununla birlikte toplamda 4 büyük Android sürümü almış olacak.
Güncelleme henüz ülkemizdeki cihazlara gelmedi sanırım. Güncelleme bizlere de ulaştığında yanıtlardan ilk izlenimleri paylaşabiliriz.
Kaynak: SamMobile – Galaxy S21 FE’s last major One UI update released